Pritts historia – Skapandet av ett världsomspännande varumärke

1969

1969 uppfann Henkel världens första limstift efter att ha studerat användarvänligheten hos läppstift. Sedan dess har limvärlden inte varit sig lik – konsumenterna fick äntligen ett rent och praktiskt sätt att limma! Under de över 40 år som har gått sedan det första limstiftet kom ut på marknaden har Henkel sålt över 1 miljard limstift i 121 länder, vilket gör Pritt till ett verkligt världstäckande varumärke

1971

Pritt limstift finns i 38 länder.

 

1988

Designstiftet lanseras.

1995

1995 köpte Henkel rollerverksamheten från det tyska företaget Pelikan. Under Henkels ledarskap som världens främsta limproducent utökade företaget sitt rollersortiment till att inkludera nya, kompakta och ergonomiska utformningar för korrigering och limning.

1999

1999 lanserade Henkel en "torr" märkpenna som det senaste tillskottet till rollersortimentet. Denna unika märkpenna är både torr och raderbar.

Dessutom tog sig Henkel in på tejpmarknaden genom att uppfinna enhandstejprollern.

2000

Medan andra satsade STORT på det nya millenniet firade Henkel år 2000 genom att introducera den smalaste korrigeringsrollern för korrigering av enstaka tecken. Nu kan även de minsta misstagen döljas snabbt med ett penndrag!

Pritts historia – Skapandet av ett världsomspännande varumärke

2001

Pritt är inte bara ett världstäckande varumärke – i mars 2001 blev Pritt känt som ett "universellt" varumärke! Exakt 9:23 den 17 maj 2001 lyfte en Soyuz-raket från Baikonur Cosmodome i Kazakstan med sin last av Pritt-produkter till den internationella rymdstationen ISS. Ombord testade den ryska kosmonauten Yury Usachev, befälhavare på ISS, personligen Pritt-produkterna. Genom rigorös daglig användning under gravitationsfria och andra extrema förhållanden tilldelades Pritt officiellt det exklusiva märket "Space Proof Quality"

2003

2003 lanserade Henkel flera spännande produkter: PowerPritt som kombinerar universallimmets kraft med limstiftets praktiska form.

No More Scissors (finns inte i det nordiska sortimentet) är en genomskinlig tejp med räfflade kanter som gör den är enkel att riva av. KidsArt (finns inte i det nordiska sortimentet) är vår heltäckande hobbyserie. Sist men inte minst finns våra påfyllningsbara rollers (lim och korrigering).

2005

I och med introduktionen av Pritt Comfort korrigeringsroller kan kunden även korrigera i sidled.
Och vår kontinuerliga utveckling av rollersortimentet ger resultat:

Comfort korrigeringsroller röner samma framgång som Pritt Compact limroller genom att vinna innovationsutmärkelsen "Product of the Year" (FVKK). Tack vare sin suveräna design erhöll Pritt korrigeringsroller för påstrykning i sidled "red dot design award 2005".

2009

Pritt introducerar sitt sortiment av flytande limmer i flaskor på 40 g och 90 g. Flaskans unika form möjliggör enkel och exakt hantering för alla typer av hobbyarbeten. Den ergonomiska formen och sammansättningen utan lösningsmedel gör limmet idealiskt för barn. För mindre barn utvecklade Pritt en särskild Pony- och Pirate-serie.

Pritt History - The Building of a Worldwide Brand

2010

Lanseringen av ECOmfort korrigeringsroller med skal som till 89 % är tillverkade av förnyelsebara material. Den kom på tredje plats på Hannover-mässan 2010 vid nomineringen av utmärkelsen "Bio-based Material of the Year".
Samma år introducerar Pritt sitt nya påfyllningsbara sortiment av korrigeringsrollers för påstrykning i längs- och sidled, som till minst 50 % består av återvunnen plast.

2011

Pritt lanserar nya ”Best Pritt Stick Ever”, som är smidigare att använda och ger mindre spill tack vare sin nya sammansättning. Och viktigast av allt är det lika starkt som tidigare!
Det är idealiskt för alla hobbyprojekt med papper och kartong.